jueves, 20 de enero de 2011

L'agricultura

L'agricultura és el conjunt de tècniques de conreu que es fan servir per obtenir els recursos vegetals necessaris per a l'alimentació humana, l'alimentació animal i la indústria.
CLASSIFICACIÓ DE CULTIUS
Els cultius herbacis són plantes de pocs anys de vida productiva i o tenen tija llenyosa o tronc.

  • Intensiu: es caracteritzen per l'elevat valor econòmic de cada planta, que permet utilitzar moltes tècniques de conreu: reg, hivernacles, recollida manual, etc. 
  • Extensius: requereixen menys tasques de conreu, que es poden limitar a la sembra i la recol·lecció. Com qeu la densitat de les plantes és molt elevada, es tracten com una unitat sense deferenciar-les individualment.
          - Els cereals d'hivern, com ara el blat, l'ordi o la civada.
          - Els cereals d'estiu, com ara el blat de mora, la mecla o l'arròs.
          - Els farratges, com l'alfals o les pradenques.
          - Les oleaginoses, com el gira-sol i la soja.
          - Les plantes industrials, com el cotó o el lli.
Els cultius arboris estan formats per arbres o arbustos distribuïts en un marc de plantació que permet una atenció acurada de cada individu, són de llarga durada i tenen una producció nul·la els primers anys, que després augmenta fins a la plenitud productiva.
          -L'olivera i la vinya.
          -Els arbres de fruita dolça, com la pomera o el presseguer.
          -Els arbres de fruita seca, entre els quals hi ha l'atmetller i l'avellaner.

No hay comentarios:

Publicar un comentario