martes, 25 de enero de 2011

Activitats

10.Explica les diferències entre:
a) L'agricultura intensiva i l'agricultura extensiva.
la intensiva permet utilitzar moltes tècniques de conreu i l'extensiva requereixen menys tasques de conreu.
b) El reg localitzat i el reg per inundació. 
localitzat consisteix a aportar un fil d'aigua gota a gota i per inundació es inundant la superfície. 
13. Explica què és la pesca d'altura.
a) En quins mars es desenvolupa? Atlantic.
b) Quins tipus de peix s'hi sol pescar? Bonito del Norte.
c) Quina mena de vaixells s'hi fan servir? Grans preparats amb moltes maquinaries.
14. Analitza l'explotació ramadera. Marca amb una creu les possibles formes d'explotació de cada espècie i afegeix-hi els productes que se'n n'obtenen.
Bestiar:
Boví: Ex. extensiva
Oví: Ex. extensiva
Porcí: intensiva
Aviram:intensiva
Conill:intensiva
16. Respon aquestes preguntes:
a) Per què es fa malbé un aliment? caducitat.
b) Quina mena d'aliments s'han de conservar a la nevera? perque la calor a malbé a l'aliment.
c) Quina mena d'aliments no cal conservar a la nevera? deshidratats.
d) Per què molts aliments no cal conservar a la nevera un cop obert l'envàs? perque perd l'estat de conservació. Per què amb l'envàs sencer no cal conservar-los a la nevera? Perque estan ben conservats.
e) Què és un punt crític? pasar de bo estat a estar malament.
f) Què és la cadena de fred? És el conjunt d'instal·lacions, mitjans de transport, béns d'equipament, etc., que asseguren el manteniment a baixa temperatura d'un producte des del seu origen fins al moment del consum final
15. Reprodueix aquest quadre sobre les condicions ambientals que són manipulades en cada tractament per aconseguir que els aliments es conservin, i completa'l.

No hay comentarios:

Publicar un comentario