jueves, 13 de junio de 2013

L'aigua


CIRCUITO DE AGUA POTABLE

L'Organització Mundial de la Salut estima que al voltant de 1.100 milions de personetes no tenen accés a un sistema de subministrament d'aigua capaç de proveir un mínim de 20 litres d'aigua neta per persona i dia i que 2.400 milions no disposen de cap sistema de tractament d'aigües brutes.
A les ciutats, l'aigua circula per dues xarxes independents:

  • Xarxa de distribució. S'encarrega de la distribució de l'aigua tractada per al cosum, anomenada aigua potable. El circuit va des dels pantens i els rues fins a les plantes potabilitzadores, on l'aigua es tracta per tal que sigui apta per al cosum.
Components de la xarxa de distribució:
 
Aixeta: són els elements finals de la distribució, regulen la quantitat d'aigua freda i calenta, per això ha de tenir dues claus de pas. El difusor, gracies al qual acoseguim la potencia d'aigua que volem es un element important.
Dipòsits: permet l'ompliment immediatament després del buidatge.
Elements de sortida d'aigües residuals:
Sifons: elimina els pudors, tenen un nivell d'aigua que serveix de barrera per tancar el pas de les olors.

  • Xarxa de sanejament. Recull aigües que provenen dels residues líqueds dels habitatges i de les indústries, i les anomenem aigües resudals. El circuit d'aigües residuals va per la xarxa de clavegueres des de les cases fins a les depuradores i, després, als rius o al mar. Ales depuradores s'eliminen els microorganismes patògens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario