martes, 11 de junio de 2013

El quadre elèctric

Interruptor de control de potència.
Limita el consum total màxim de l'habitatge. Depèn del contracte que s'estableixi amb l acompnyia. El contracte mínim ha de ser de 5.758W. Si conectem aparells el consum dels quals excedeixi la potència contractada, l'interruptor salta. Pot ser fora de l'habitatge, al costat de l aporta d'entrada o bé a la cambra o habitació de comptadors.
Interruptor diferencial.
S'encarrega de protegir les persones en front de les possibles descàrregues produïdes pels aparells. S'anomena diferecial perquè estableix el balanç entre el corrent d'entradaa la cosa i el corrent de sortida, que han de ser iguals. Si part del corrent es perd a terra a través d'un aparell llavors es produeix una diferència entre el corrents d'entrada i de sortida.
Interruptor general automàtic.
Vigila que la itnensitat que circula pels circuits de al casa no ultrapassi un valor determinat. Els límits d'intensitates dapassen sempre que hi ha un curtcircuit.
Dispositiu de tall.
Hi ha diversos dispositius de tall associats a alguns circuit diferents dins la casa: els endolls dels dormittoris i els de la cuina, les preses de corrent per a les làmpades, etc. És un aparell de protecció manetotèrmica. L'interuptro talla el corrent quan té lloc un escalfament del circuit per un excés de consum, o bé quan es produeixi un curtcircuit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario