martes, 8 de febrero de 2011

La pesca i l'aqüicultura

La pesca és encara una activitat de captura de productes del mar i aigües continentals, ja que, fins ara, l'esser humà no ha pogut dominar el medi de producció i només ha pogut millorar les tècniques de captura. Segons l'àmbit de la pesca es distingeix la pesca esportiva i la professional.
  • Pesca esportiva: és una pesca d'aficionat amb llicència, des de la costa o des d'una embarcació, per al consum propi.
  • Pesca professional: els pescadors d'embarcacions i ormeig especialitzats, i coneixen les tècniques més adequades.
              -La pesca costanera: es fa en vaixells petits que solen tornar a port en acabar la jornada i que no tenen maquinària per conservar el peix.
              -La pesca d'altura: es fa exclusivament amb xarxa i vaixells grans amb sistemes electrònics de recerca dels bancs de peix, i disposen de maquinària per conservar el peix durant dies i setmanes. Alguns vaixells són autèntiques indústries flotants que manipulen, envasen i conserven el peix perquè, en desembarcar-lo, es pugui comercialitzar directament.
ORMEIG I ARTS DE PESCA
Els ormeig artesans capturen i manipulen el peix i el marisc sense fer-lo malbé amb cops, de manera que té més valor econòmica.
Els arts de pesca amb xarxes fixes com l'armallada, el sardinal o l'almadrava, es calen durant unes hores del dia i es recullen més tard, amb els peixos que hi han quedat retinguts. En els arts de pesca amb xarxes mòbils el pescador no abandona l'art durant la pesca, sinó que hi treballa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario